Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Guvernului: A fost…

VIDEO Ședința Guvernului: A fost numit un nou secretar general adjunct al Ministerului Justiției

Sursă foto: Stela Braniște/ Facebook

Cabinetul de miniștri se convoacă miercuri, 8 noiembrie, în ședință. Guvernul urmează să examineze 22 de proiecte de hotărâre, printre ele și aprobarea programului „Managementul datoriei de stat pe termen mediu (2024-2026)”, elaborat de către Ministerul Finanțelor.

UPDATE 11:20 Stela Braniște a fost numită în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Justiției, la propunerea ministrei Justiției, Veronica Mihailov.

„Stela Braniște este licențiată în drept, deține titlu de magistru în drept internațional. Activează în cadrul Ministerului Justiției din anul 2006, având o experiență de peste 16 ani în funcție publică, iar parcursul profesional cuprinde activități în funcții de execuție și de conducere. Are o vastă expertiză în ceea ce privește cooperarea cu structurile internaționale și regionale”, a menționat Veronica Mihailov – Moraru.  

Din 2013, Stela Braniște deține funcția de șef al Direcției Relații Internaționale din cadrul Ministerului Justiției. 

UPDATE 10:08 Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia din funcție. Ministrul Afacerilor Interne (MAI) Adrian Efros a propus eliberarea acestuia din funcție la ședința Guvernului.

UPDATE 10:05 Dorin Recean: „La ora 15:00 va ateriza, la București, avionul cu cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza”.

Pe ordinea de zi a ședinței figurează, de asemenea:

  • Proiectul de hotărâre cu privire la ajustarea legislației în domeniul transportului rutier;
  • Inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la cooperarea juridică în materie civilă și comercială;
  • Propunerea de transmitere a unui teren din proprietatea satului Holercani, raionul Dubăsari, în proprietatea statului, pentru construcția Unității de salvatori și pompieri în localitate;