Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Referendum local la Stăuceni:…

VIDEO Referendum local la Stăuceni: Primarul propune schimbarea statutului comunei pentru că „îndeplinește toate criteriile pentru a deveni oraș”

Sursă foto: Facebook/ Alexandru Vornicu

Primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu, ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), anunță demararea proceselor aferente organizării unui referendum local pentru a conferi localității statutul de oraș.

În adresarea sa video de pe 22 ianuarie, primarul Alexandru Vornicu a anunțat despre intențiile sale de a organiza un referendum local și a cerut sprijinul locuitorilor, pentru că, potrivit lui, satul Stăuceni „îndeplinește toate criteriile pentru a deveni oraș”.

„(…) mulți deja îl considerăm oraș. De fapt, Stăuceniul întrunește demult toate criteriile pentru a deveni oraș și este recunoscut deja la nivel național ca un oraș foarte dezvoltat. Având în vedere această recunoaștere, propun să analizăm posibilitatea de a obține oficial statutul de oraș”, a declarat edilul.

Primarul își motivează intenția cu „multiple oportunități” pe care le-ar obține localitatea în urma acestei schimbări.

Deja în acest an urmează a fi dat startul pachetelor de fonduri europene de preaderare. Oportunitățile acordate orașelor vor fi mult mai mari decât pentru localitățile rurale. Statutul de oraș ne va lărgi posibilitățile de înfrățire cu orașele europene mari. Dincolo de asta, statulul de oraș va da un imbold dezvoltării localității (…)”, a punctat Alexandru Vornicu.

În ziua anunțului, în calitate de primar, Vornicu a emis dispoziția de inițiere a procedurilor de organizare a unui referendum local pentru a conferi satului Stăuceni statutul de oraș.