Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Principalele revendicări ale veteranilor…

VIDEO Principalele revendicări ale veteranilor care au protestat în PMAN

Protestul veteranilor desfășurat duminică, 17 mai, în Piața Marii Adunări Naționale s-a încheiat cu un marș spre Președinție. Combatanții adunați au pornit în marș spre instituția prezidențială pentru a cere demisia președintelui Igor Dodon, însă înainte de aceasta au aprobat, unanim, o rezoluție, care conține mai multe revendicări ale veteranilor de război.

Astfel, prin rezoluția adoptată, veteranii cer demisia președintelui R. Moldova, Igor Dodon, demisia Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi și demisia prim-ministrului Ion Chicu.

Principalele revendicări ale veteranilor care au participat la protest:

„Cerem demisia președintelui Dodon. Vrem schimbare. Are votul de neîncredere al poporului. Să-și depună mandatul și să plece. A arătat pe timpul acestei pandemii cine este: ba este medic, ba specialist”.

Cerem demisia Zinaidei Greceanîi, care în 2009 a zis că este dispusă să tragă în noi cu armele. Acest Parlament a fost transformat într-o piață unde se vinde deputații, unde se fac diferite șmecherii”.

Protestul veternarilor s-a încheiat cu mai multe lozinci enunțate în fața Parlamentului și Președinției. Veteranii au anunțat că vor mai organiza un protest duminică, 31 mai.