Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ PAS și-a desemnat în…

VIDEO PAS și-a desemnat în mod oficial candidatul pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie și s-a lansat în campania electorală

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și-au anunțat miercuri, 2 septembrie, în mod oficial candidatul pentru funcția de președinte al R. Moldova pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020. Astfel, lidera PAS, Maia Sandu, este candidatul partidului pe care îl conduce.

În acest context, PAS a anunțat că se lansează în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

O victorie în aceste alegeri nu va fi o victoria a Maiei Sandu, dar va fi o victorie asupra schemelor și a corupției. Noi trebuie să dăm jos hoții din această țară în frunte cu Igor Dodon, să dăm acestei țări un președinte cinstit, un președinte onest, un președinte cu bun simț, un președinte care să lucreze pentru oameni, un președinte care va face regulă în această țară, un președinte care va da o șansă acestei țări, iar acest președinte este cu siguranță Maia Sandu”, a declarat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Astăzi ne lansăm în această luptă, o luptă onorabilă pentru că noi avem cel mai bun candidat și avem o datorie de a da țării un președinte a tuturor cetățenilor, un președinte care să scoată țara din izolare, un președinte care să inspire încredere și să aducă speranță atât pentru cei care sunt în țară cat și pentru cei care din păcate au trebuit să plece peste hotare. Vom avea o luptă corectă, avem toate șansele, chemăm toți partenerii, cetățenii să dăm dovadă de solidaritate, pentru că avem în fața noastră un președinte care a dezbinat țara și ne-a izolat. Misiunea noastră este una reală și nobilă și avem convingerea că în această toamnă vom începe schimbarea în țară”, a menționat deputatul PAS, Igor Grosu.

Candidata PAS, Maia Sandu, a elaborat un cod al președintelui pe care s-a angajat să-l respecte în cazul în care va deveni președinte al R. Moldova.

Vreau să vă citesc angajamentul pe care îl fac de a respecta Codul președintelui R. Moldova, așa cum îl văd eu:

Președintele nu este stăpânul unei țări, este slujitorul oamenilor. Un președinte bun își asumă să respecte legea și morala. Președintele nu este în niciun fel deasupra regulilor, dimpotrivă – el este cel care trebuie să le respecte cu cea mai mare strictețe, responsabilitate și să-i oblige și pe ceilalți să le respecte.

Un președinte bun trebuie:

  1. Să fie cinstit, să nu fure, să dea crunt peste mâna celor care fură poporul.
  2. Să muncească pentru bunăstarea poporului. Nici un cetățean nu trebuie să trăiască în sărăcie și frică.
  3. Să iubească și să cinstească toți oamenii din această țară, indiferent de etnie, limbă vorbită, religie, vârstă sau ideologie.
  4. Să spună adevărul, să nu mintă oamenii.
  5. să facă dreptate, să elibereze instituțiile și să le aducă în slujba poporului.
  6. Să ia decizii doar în interesul oamenilor. Președintele nu poate avea interese proprii.
  7. Să nu trădeze poporul și interesul național. să fie prieten cu toate țările în beneficiul cetățenilor.
  8. Să lucreze transparent cu presa și cetățenii. Un președinte bun nu are ce ascunde de oameni.
  9. Să apere oamenii cinstiți. hoții trebuie să stea la pușcărie. Președintele este garantul respectării legii.
  10. Președintele trebuie să trăiască modest, ca poporul. Nu poți huzuri în lux atunci când oamenii mor de foame”.