Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Partidul Politic „Platforma Demnitate…

VIDEO Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” nu merge la consultări cu Igor Dodon

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”(PPDA) nu va merge la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi, 17 noiembrie, de către vicepreședintele parlamentului, deputatul Alexandru Slusari.

„În numele fracțiunii partidului și a partidului, PPDA vine cu o poziție față de propunerea unui președinte pe ducă, Igor Dodon. Dânsul ieri a facut un anunț hazardat precum că vrea sa dicute cu mai multe partide despre vizuni și perspective. Noi am avut o discuție pe interiorul partidului, dar și cu liderul partidului Andrei Nastase. PPDA nu va merge la așa zisele consultări. Instituțional nu o dată am menționat că avem republică parlamentară, viziunile noastre vor fi discutate în parlament. Probabil Dodon nu a înțeles ce s-a întâmplat. Acesta mai încearcă să arate că de el încă depind mute lucruri. Parlamentul este funcțional, sper că vom avea o ședință în curând.

Cu președintele noi suntem obligați să discutăm doar într-un singur caz, doar la desemnarea prim-ministrului. Viziunile noastre față de Igor Nicolaevici le-am exprimat în cadrul alegerilor. Strângeți-vă bagajele, strângeți tușonca, până la tranzitarea puterii aveți de carat de la Condrița, ocupați-vă de bagaj și pregătiți-vă de procesele judiciare, n-aveți ce veni cu asemenea propuneri”, a susținut Slusari.

Igor Dodon a declarat ieri că urmează să aibă o întrevedere cu socialiștii din Legislativul de la Chișinău, iar în următoarele zile va iniția și invita la discuții fracțiunile și grupurile parlamentare din Parlament.

Potrivit lui Dodon, primii pe listă sunt democrații, după care îi va invita la discuții pe deputații PAS, deputații Platformei DA, apoi urmând și cei din restul grupurilor parlamentare.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% (943.486) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25% (690 139).