Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Năstase cere guvernării să…

VIDEO Năstase cere guvernării să oprească construcția Arenei Chișinău

Foto: privesc.eu

Andrei Năstase se arată indignat de majorarea cu doi lei a alocațiilor bugetare pentru alimentația copiilor și elevilor, anunțată acum câteva zile de Guvern. Liderul PPDA face un apel și cere stoparea construcției Arenei Chișinău, menționând că banii alocați în acest sens sunt suficienți pentru a majora pachetul alimentar pentru copii cu circa 40 de lei.

„Guvernul Plahotniuc – Filip a anunțat majorarea cheltuielilor pentru alimentația copiilor cu tocmai doi lei și va aloca în aces sens 51 milioane de lei. Vă amintim că doar pentru finanțarea construcției arenei sportive, inclusiv a obiectivelor de agrement adiacente, regimul preconizează să aloce 200 de milioane de lei și să sacrifice un teren de circa 70 ha, cu o valoare aproximativă de 50 milioane de euro. Constatăm că această afacere a adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare de peste 90 milioane de lei și în perspectivă ar putea depăși un miliar de lei”, a declarat Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

În acest sens, liderul PPDA a cerut guvernării să anuleze toate actele normative privind alocarea terenului și a mijloacelor bugetare pentru construcția Arenei Chișinău, recuperarea miliardului furat din sistemul bancar, dar și majorarea substanțială a cheltuielilor pentru alimentați copiilor în grădinițe și școli.

Pe 16 iulie, Guvernul a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că preconizează majorarea cu 2 lei per copil pe zi a normelor financiare alocate copiilor, începând cu 1 septembrie. Decizia a fost luată pentru a ameliora situația în sistemul alimentației.

Zilnic, peste 305 mii de copii și elevi sunt alimentați în instituțiile de învățământ din țară. În bugetul anului curent, în acest scop este prevăzut circa un miliard de lei.