Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Deputații fracțiunii PAS nu…

VIDEO Deputații fracțiunii PAS nu vor participa la ședința de astăzi a Parlamentului

Deputații fracțiunii PAS nu vor participa la ședința Parlamentului de astăzi, 4 decembrie. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, în cadrul unui briefing de presă. Popșoi susține că nu dorește „să fie făptaș la fărădelegile comisia de noua alianță între Dodon și Șor”.

Popșoi confirmă informațiile transmise de vicepreședintele Parlamentuluin Alexandru Slusari precum cooptarea în conducerea Parlamentului a deputaților Șor și Pentru Moldova. Popșoi a mai spus că au fost schimbați și conducătorii delegațiilor permanente.

„Socialiştii şi cu Pentru Moldova au ales al cincilea vicepreşedinte al Parlamentului, au înlocuit preşedinţii de comisii, deputaţi ai PD, cu deputaţi din platforma Pentru Moldova.

(…)  Igor Dodon încearcă să se menţină la putere cu orice preţ, prin împărţirea funcţiilor, închinarea instituţiilor de stat, împărţirea bunurilor”.

(…)La ora 15:00 va continua acest mariaj, acest concubinaj între Şor şi PSRM. Noi la această şedinţă a Parlamentului, nu vom participa”, a susținut Popșoi.

Slusari a anunțat cu puțin timp în urmă că Deputatul PP Șor, Vladimir Vitiuc, urmează să ajungă vicepreședinte al Pasrlamentului, Sergiu Sîrbu îl va înlocui pe deputatul Alexandru Jizdan în funcția de șef al Comisiei Securitate, Violeta Ivanov – Comisia Politica Externă și Marina Tauber – Comisia Mediu și Dezvoltare Regională. 

Parlamentul se reunește într-o nouă ședință plenară astăzi la ora 15.00. Sesiunea nu a fost anunțată anterior și a fost luată într-o ședință de urgență a Biroului Permanent anunțată în grabă la ora 12.00.

Despre ședința Biroului a scris deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Legislatorul spunea că „la 12.00 are loc ședința noului Birou permanent al Parlamentului unde coaliția Dodon-Șor deține majoritatea. Interesant ce pun la cale. Fac vreo ședință de Parlament azi? Dacă da, au uitat să aprobe ieri vreo schemă corupțională? Şi o vor face azi?”, se întreba Litvinenco.

Serviciul de presă al Parlamentului nu a fost informat despre această ședință, iar ulterior a fost făcut anunțul despre ședința de la ora 15.00, iar pe site-ul legislativului s-a publicat ordinea de zi. Este vorba despre o sesiune ce se va desfășura astăzi, 4 decembrie și luni 7 decembrie.