Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Alegeri locale, turul II:…

VIDEO Alegeri locale, turul II: Dorin Chirtoacă a votat. „Am votat pentru dezvoltarea românească și europeană a capitalei”

Alegeri locale turul II, 3 noiembrie, 2019. Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal și-a exprimat votul. Acesta spune că a votat pentru un oraș cu servicii publice adecvate sec. XXI.

„Am votat pentru 60% la 40%. Să fie curat și îngrijit, să plătești atât cât costă, să fie transportul confortabil și sigur. Un loc de muncă să fie bine plătit, cu salariu plătit în alb, nu în plic. Am votat pentru un oraș cu servicii publice adecvate sec. XXI – și educație, și sănătate, și protecție socială. După aceea, pentru un oraș cu parcuri amenajate, cu aer curat, cu apă de calitate, lucru care într-o anumită măsură s-au făcut și mai trebuie continuate pentru a fi duse până la capăt”, a declarat fostul primar al capitalei.

„Am votat pentru ca să punem punct și să terminăm cu haosul pe care l-a creat regimul Plahotniuc în ultimii zece ani”, a mai punctat Chirtoacă.

La scrutinul din 20 octombrie, Dorin Chirtoacă a luat peste 10% din voturile chișinăuienilor, iar partidul pe care îl conduce (PL) a luat peste 6% în Consiliul Municipal Chișinău.

Duminică, 3 noiembrie, are loc al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale generale, în cadrul căruia urmează a fi aleși 384 de primari.

Lupta pentru primăria capitalei se dă între candidatul PSRM, Ion Ceban și candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase.