Un socialist a depus o contestație la CEC după ce a obținut cu 65 de voturi mai puțin decât candidatul câștigător

Candidatul socialiștilor în circumscripția uninominală nr. 42 (Cahul și Cantemir) solicită Comisiei Electorale Centrale să verifice corectitudinea și legalitatea includerii a alegătorilor în listele electorale suplimentare care și-au exercitat votul în circumscripția respectivă.
Candidatul PSRM, Vladimir Țurcanu, a acumulat cu 65 de voturi mai puțin decât candidatul democraților, Elena Bacalu, care a câștigat în circumscripția respectivă. În opinia lui Țurcanu, rezultatele alegerilor ar fi fost influențate de faptul că în circumscripția nr. 42 au votat 362 de alegători care au fost incluși în listele electorale suplimentare, în mod ilegal și neîntemeiat, contract condițiilor și procedurii prevăzute de Codul electoral.
În sesizarea depusă la CEC, Țurcanu susține că toate persoanele incluse în listele electorale suplimentare nu locuiesc în localitățile unde au votat, iar actele în baza cărora aceștia au fost incluși în listele electorale au fost eliberate în aceeași zi/
„În această ordine de idei, luând în considerație faptul că între rezultatul obținut de candidatul din partea PDM, Elena Bacalu, pentru care au votat 8 335 de alegători, și rezultatul obținut de candidatul din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Vladimir Țurcan, pentru care au votat 8 270, este doar de 65 de voturi, includerea nejustificată și ilegală a unui număr de 362 de alegători în listele electorale suplimentare influențează direct rezultatul alegerilor din această circumscripție”, susține Vladimir Țurcanu.
Astfel, candidatul PSRM solicită CEC să prezinte o informație cu referire la identitatea alegătorilor incluși în listele electorale suplimentare.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.