Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat PAS solicită ANI…

Un deputat PAS solicită ANI să verifice averea fostului șef al SIS Vasile Botnari

Foto: Facebook/ PAS

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a expediat un demers către Autoritatea națională de Integritate, pentru ca aceasta să verifice averea fostului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Vasile Botnari.

Astfel, Carp solicită autorității să verifice respectarea legislației cu privire la declararea averii și intereselor personale de către fostul șef al SIS.

„Într-o investigație recentă a Centrului de Investigații Jurnalistice s-a descoperit că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari locuiește împreună cu familia într-o gospodărie imensă, pe o suprafață de 15 ari, care cuprinde trei adrese de pe o singură stradă. Pe acest teritoriu se află trei imobile unite între ele printr-un tunel, de o valoare considerabilă, iar averea nu este reflectată în declarațiile de avere, deși Botnari ar fi deținut funcție publică la momentul dobândirii acestora și era obligat să declare orice venituri”, se arată în demers.

Foto: Facebook/ Lilian Carp

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că Vasile Botnari a trișat în perioada în care a ocupat funcții publice. Acesta nu şi-a declarat imobilul de lux în care locuia cu familia, înregistrat pe numele socrilor, dar şi un apartament, la care soţia sa era coproprietară. În luna septembrie a anului 2016, socrii pensionari ai fostului șef SIS, care nu aveau afaceri în acea perioadă, au achiziţionat alte două imobile din imediata vecinătate a casei în care locuia Vasile Botnari.

În anul 2018, ZdG nota că Vasile Botnari a driblat legislația. În acea perioadă, el şi-a înregistrat casa de lux de la Telecentru pe numele socrilor, Anton şi Efrosinia Cucoară, ambii având câte 64 de ani.