Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Stema Federației Ruse, pe o…

Stema Federației Ruse, pe o urnă de vot din or. Comrat. Ce explicații oferă președintele secției de votare

La secția de votare nr. 45/7, amplasată în Casă de Cultură din orașul Comrat, a fost instalată o urnă de vot cu stema Federației Ruse, informează gagauzinfo.md.

Potrivit sursei, observatorii și membrii biroului electoral au observat stema Federației Ruse abia după publicarea fotografiei pe rețelele de socializare.  Anterior, acestă urnă a fost folosită la secția de votare pentru alegerile din Duma de Stat a Federației Ruse, pentru cetățenii ruși, care trăiesc în sudul R. Moldova.

Simion Mihailov, președintele secției de votare la care a fost depistată urna de vot cu stema Federației Ruse, a declarat pentru ZdG că „incidentul a fost soluționat. Noi am schimbat și deja totul este în regulă. Cel mai probabil, la primăriei urnele au fost încurcate”.

Totodată, președintele secției de votare nu a putut explica cum această urnă de vot a ajuns să fie utilizată: „Eu nu vă pot spune. Urnele sunt aduse de la primărie”.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.