Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialistul Țîrdea, beneficiar al ajutorului…

Socialistul Țîrdea, beneficiar al ajutorului din partea „Soros-Moldova”, fundație pe care o critică: Dragoste nu a fost și nu este

Socialistul Bogdan Țîrdea, care acuză Fundația Soros-Moldova” că ar susține politicienii de opoziție, în special cei din PAS, este și el beneficiar al ajutorului oferit de organizație.

ONG-ul menționează într-un comunicat de presă că „deputatul Bogdan Țîrdea în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă””.

Deși recunoaște, reprezentantul PSRM susține că unele detalii nu sunt exacte, iar suma a fost de 450 de lei și nu a mers el la Iași.

Deputatul afirmă că răspunsul „critic” la adresa sa demonstrează că „dragoste nu a fost și nu este; noi criticăm fundația, iar fundația – pe noi”.

„Misiunea Fundației Soros-Moldova este să promoveze societatea deschisă și să protejeze democrația, susținând ideile inovatoare și încurajând vizionarii temerari care determină schimbările pozitive, pentru a face Moldova un loc mai bun pentru trai”, menționează organizația.

De cealaltă parte, socialistul scrie că „30 de arginți nu ne vor convinge că ortodoxia, independența, familia tradițională, justiția socială, egalitatea și fraternitatea, prietenia cu Rusia, neutralitatea sunt rele”. Potrivit acestuia, ONG-urile „au distrus” R. Moldova.

„Este regretabil faptul că unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundației Soros-Moldova. Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetățenilor care, cu susținerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale și a învățământului, consolidarea comunităților, combaterea corupției sau încurajarea antreprenorialului”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

„Vom învinge în ciuda criticilor, rusofobilor și beneficiarilor Fundației Soros”, a declarat deputatul la ultima ședință a Parlamentului.