Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șefa diplomației suedeze, Ann Linde,…

Șefa diplomației suedeze, Ann Linde, va efectua o vizită de lucru în R. Moldova. Cu cine va avea întrevederi

Foto: kalsantv.com

Șefa diplomației suedeze, Ann Linde, va efectua o vizită de lucru în R. Moldova în capacitatea de președintă în exercițiu a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Pe 6 octombrie, programul vizitei oficialului suedez include întrevederi cu omologul moldovean, Nicu Popescu, președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și vicepremierul pentru reintegrare, Vladislav Kulminski.

În cadrul întrevederilor cu oficialii moldoveni va fi abordat procesul de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană a R. Moldova, precum și aspecte de securitate regională de pe agenda OSCE.

De asemenea, prilejul vizitei va oferi posibilitatea de a discuta prioritățile de pe agenda bilaterală și modalitățile de intensificare a dialogului moldo-suedez.

Declarațiile de presă ale oficialilor vor putea fi urmărite în regim online și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Potrivit OSCE, Ann Linde este actuala ministră a afacerilor externe a Suediei. Ea deține această funcție din septembrie 2019. Anterior, Linde a exercitat funcția de ministră pentru afaceri și comerț a Uniunii Europene, iar din 2014 până în 2016 a fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Din 2013 până în 2014, a ocupat funcția de șefă a Unității Internaționale pentru Partidul Socialiștilor Europeni (PSE), cu sediul la Bruxelles. Ann Linde a fost secretar internațional al Partidului Social Democrat Suedez din 2000 până în 2013.

În anul 1980, Linde a lucrat pentru mai multe organizații neguvernamentale, iar în anii ’90 a lucrat la birourile guvernamentale suedeze, ocupând atât funcții politice, cât și politice.