Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Replici tăioase între deputații Partidului…

Replici tăioase între deputații Partidului Șor și socialiști. Tauber: „Să nu uitați că ați fost finanțați de Ilan Șor”. Novac: „Poate să chemăm medicul”

Au sărit scântei la ședința Parlamentului de joi, 18 iunie. Înainte de examinarea subiectelor de pe agendă, deputații Partidului Politic Șor și deputații PSRM au făcut schimb de replici tăioase.

Schimbul de replici acide dintre deputații Partidului Politic Șor și socialiști, au început după ce deputata Partidului Politic Șor, Marina Tauber s-a arătat nemulțumită și indignată de atitudinea socialiștilor față de propunerile deputaților din Partidul Politic Șor.

Eu vă rog frumos să nu vă enervați. Probabil dvs. cunoașteți că proiectele de legi care nu necesită fonduri adiționale din bugetul de stat nu necesită avizul Guvernului și avizele Comisiei. Vă rog să studiați regulamentul și documentele necesare. Iar voi, stimați socialiști, să nu uitați că voi ați fost finanțați de liderul nostru Ilan Șor, care i-a dat drumul lui Igor Dodon și datorită nouă voi stați aici. Așa că, să aveți respect față de colegii noștri când ei prezintă proiectele de legi. Vedem că vă este foarte și foarte vesel. Spuneți-ne nouă mersi că sunteți aici, fracțiunea voastră și lăsați nervi și pentru alte dăți, că o să mai fie. Noi vă promitem”, a declarat Marina Tauber.

După declarația deputatei Tauber, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a oferit dreptul la replică socialistului Grigore Novac.

Dvs când spuneți așa, cu un mândrie – liderul nostru. El este un hoț ordinar, nu este un lider. Nu încurcați hoții cu liderii. Dacă vorbim de acel hoț, păi el a spus mai multe, că a finanțat și PAS și mulți alți participanți din politul moldovenesc. Doamna Tauber. dvs așa vorbiți acolo parca credeți că spuneți ceva important. Faptul că, inclusiv și dvs care figurați în rapoartele Kroll, sunteți în această sală, apoi o să vă spun că asta se întâmplă de atâta că procurorul nu a ajuns încă la dvs. Eu cred că o să ajungă și la dvs. și o să stați în vreo celulă ceva, o să vă pună un scăunel nu așa de moale ca aici, așa, un pic mai tărișor ca să vă deprindeți pe mulți ani înainte. Vreau să vă spun că odată ce ancheta în furtul miliardului avansează, noi o să stăm tot aici. În furtul miliardului unde este implicat hoțul Șor și Plahotniuc, să știți că până la urmă se va afla adevărul. Dvs faceți gălăgie ca o cutie de aceasta goală, iar asta nu înseamnă că mă puteți bruia”, a declarat Grigore Novac.

După declarațiile celor doi deputați, a urmat încă un schimb de replici tăioase.

Doamna Tauber vă avertizez”, a menționat Greceanîi.

Cine sunteți dvs. ca să mă avertizați”, i-a replicat Tauber.

Poate ar trebui să chemăm medicii, că văd ca aici e nevoie. Doamna Tauber eu v-aș chema să fiți mai calmă, săriți așa ca o coțofană și insultați pe toți împrejur, asta nu vă face față”, a mai declarat Novac.

Stimați colegi, doamna Tauber, terminați cu insultele personale. Luptați-vă ideologic în Parlament. Nu treceți la atacuri personale, altfel vă închid microfoanele”, a declarat Greceanîi.

După mai multe replici și discuții între deputați, cu microfoanele stinse, parlamentarii au trecut la examinarea subiectelor de pe agendă.