Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Tiraspolului, după ce Dodon…

Reacția Tiraspolului, după ce Dodon a declarat că fără malul drept al Nistrului, regiunea transnistreană nu are viitor

După ce Igor Dodon a declarat, în contextul unei noi ediții a emisiunii „Președintele Răspunde”, că regiunea transnistreană nu are viitor fără malul drept al Nistrului, autoritățile din partea stângă au emis un comunicat în care au menționat că invită conducerea R. Moldova „să revină la realitate”.

„Prin inventarea unor opțiuni non-viabile pentru o „soluționare” care nu are nicio legătură cu realitatea și, în același timp, blocând mecanismele existente pentru găsirea unor soluții de compromis, Chișinăul conduc, în mod deliberat, procesul de soluționare într-un punct mort”, se spune în declarația respectivă.

Amintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2020, reprezentantul Special al Președintelui albanez în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, a încheiat prima sa vizită în R. Moldova în noua sa postură. Ambasadorul Mayr-Harting a trasat prioritățile pentru 2020 și a îndemnat părțile să urmeze o abordare orientată către rezultate pentru a promova progresul în procesul de reglementare.