Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Purtătorul de cuvânt al Consiliului…

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă: Rapoartele despre un complot rusesc de a răsturna Guvernul R. Moldova sunt „foarte îngrijorătoare”

Captură de ecran din timpul conferinței de presă

Rapoartele despre un complot rusesc de a răsturna Guvernul R. Moldova sunt „foarte îngrijorătoare” a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, într-o conferință de presă luni, 13 februarie.

Declarațiile lui Kirby au fost făcute după ce președinta Maia Sandu a vorbit în aceeași zi despre „planurile Federației Ruse de destabilizare a R. Moldova”.

„Sunt rapoarte profund îngrijorătoare, cu siguranță, care nu sunt înafara comportamentului rus și suntem absolut alături de Guvernul și poporul moldovenesc. Este în capacitatea rușilor și a lui Putin de a încerca să facă aceasta”, a declarat Kirby.

John Kirby a mai declarat că informațiile nu au fost confirmate din surse independente.

Anterior, Maia Sandu a susținut un briefing de presă privind situația de securitate a R. Moldova.

„Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent”, a declarat Maia Sandu.