Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM, despre moțiunea de cenzură…

PSRM, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, înaintată de Platforma DA și susținută de PAS

Partidul Socialiștilor din R. Moldova va susține în continuare Guvernul condus de Ion Chicu. Totodată, potrivit deputatului socialist Corneliu Furculiță, de astăzi Partidul Acțiune și Solidaritate sunt într-o coaliție cu partidele oligarhice.

O felicităm pe Maia Sandu, azi s-a închis capcana oligarhică în care a intrat cu succes. De astăzi PAS și Maia Sandu sunt strânși puternic în brațele oligarhice ale lui Plaha-Șor, iar Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor are și semnăturile puse pe hârtie.

Orice încercare a Maiei Sandu, de a se zbate ca peștele pe uscat, pentru a demonstra că vara nu-i ca iarna, iar PAS nu e în alianță cu partidele oligarhice, va avea efect nul. Poporul vede și înțelege totul ce se întâmplă, semnăturile puse de deputații PAS și mult așteptate de oligarhii fugari împotriva Guvernului Chicu. Vrem să vedem și votul comun al partidului Maiei Sandu pentru haosul în țară, alături de deputații lui Plaha-Șor. Socialiștii susțin în continuare Guvernul Chicu. Noi suntem împotriva haosului, împotriva oligarhilor și a mafiei! PSRM rămâne un partid pentru oameni, pentru țară!„, a scris Furculiță pe pagina sa de Facebook.

Platforma DA a înaintat astăzi, 16 iulie, în Parlament, moțiunea de cenzură pe care a înaintat-o împotriva Guvernului Chicu. Documentul a fost citit de la tribuna Parlamentului de către liderul fracțiunii. 

Documentul a fost transmis Comisiei Juridice, iar potrivit legii, în următoarele 2 săptămâni, Parlamentul este obligat să dezbată moțiunea într-o sesiune extraordinară. Dacă va aduna cel puțin 51 de voturi, atunci Guvernul este demis. 

Deocamdată, moțiunea a fost înaintată de deputații Platformei DA și cei de la PAS, care împreună au 25 de deputați. Anterior, cei de la PRO-Moldova au anunțat că o vor susține, fiind vorba de încă 14 deputați. Și Partidul Șor a dat de înțeles că va vota, plus 9 legislatori. Dacă mai adunăm și votul lui Octavian Țîcu, este vorba despre un număr de 49 de deputați, dar în lipsa lui Ilan Șor, moțiunea ar putea fi votată de 48.