Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prezidențiale: Lidera PAS Maia Sandu…

Prezidențiale: Lidera PAS Maia Sandu îl cheamă repetat pe Igor Dodon la o dezbatere publică

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) la prezidenţiale Maia Sandu îl cheamă repetat pe candidatul independent Igor Dodon la o dezbatere publică. Invitația este pentru marți, pe 27 octombrie, la ora 10:00.

 „Oamenii au dreptul să cunoască ce a făcut pentru ei președintele țării timp de 4 ani și cum are de gând să rezolve problemele concrete ale familiilor, tinerilor, agricultorilor, medicilor, profesorilor, pensionarilor. Înțelegem că Dodon nu are răspunsuri referitoare la conținutul „kulioacelor” primite și nici la costul concediilor în țări exotice. 

De aceea, îl chemăm, repetat, la o dezbatere pe probleme economice. Dodon nu poate pretinde la un nou mandat dacă nu vine cu o viziune clară despre crearea locurilor de muncă, majorarea salariilor și creșterea nivelului de trai.

Marți, pe 27 octombrie, la ora 10:00, îl chemăm pe Dodon la o dezbatere despre cele mai urgente și importante probleme prin care trec oamenii”
, susțin reprezentanții PAS.

Pe 9 octombrie, Maia Sandu l-a mai invitat o dată pe Igor Dodon la dezbateri, însă acesta a refuzat propunerea.

Igor Dodon a menționat de mai multe ori că nu va participa la dezbateri electorale.

Eu am luat decizia să nu particip dezbateri electorale cel puțin până la 1 noiembrie, voi participa la întâlnirile cu oamenii”, a menționat Dodon. Totodată acesta a mai spus că în această campanie electorală nu va pomeni numele niciunui concurent electoral, „pentru că pe oameni nu-i interesează învinuirile reciproce”. Dodon a mai declarat că își dorește ca toți concurenții electorali să vină cu lucruri concrete pentru dezvoltarea statului. 

În cadrul emisiunii sale „Igor Dodon răspunde”, candidatul susținut de PSRM a spus că el are câte 10-12 întâlniri pe săptămână și că le dă voie celorlalți candidați să se dueleze la toate televiziunile, iar după 1 noiembrie se va gândi, deși, potrivit informațiilor sale s-ar putea să câștige din primul tur.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Lista candidaților:

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
  7. Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
  8. Dorin Chirtoacă, Mișcăea Politică UNIREA.