Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele interimar OT Edineț, Igor…

Președintele interimar OT Edineț, Igor Nepeivoda, exclus din PDM „pentru acțiuni împotriva partidului și echipei”: Slujește intereselor PSRM-Șor

Partidul Democrat din Moldova (PDM) anunță printr-un comunicat de presă că președintele interimar al Organizației Teritoriale Edineț, Igor Nepeivoda, a fost exclus astăzi, 10 decembrie, cu votul unanim al membrilor Biroului Executiv din formațiune pentru acțiuni împotriva partidului și echipei.

„Președintele interimar al OT Edineț, Igor Nepeivoda, a fost exclus astăzi, cu votul unanim al membrilor Biroului Executiv și în urma consultărilor cu echipa locală, din Partidul Democrat pentru acțiuni împotriva partidului și a echipei. Mai exact, prin minciună și înșelăciune, Nepeivoda a încercat să-i impună pe membrii organizației teritoriale să semneze o declarație mincinoasă împotriva PDM.

Colegii PDM din teritoriu sunt revoltați de acțiunile lui Nepeivoda, care slujește intereselor PSRM-Șor, în virtutea angajamentelor pe care le are față de aceștia. În PDM nu este loc de trădători și oportuniști. PDM face altfel de politică”
, se arată într-un comunicat de presă.

Echipa organizației teritoriale a Partidului Democrat din Drochia a anunțat la 9 decembrie, că părăsește partidul. Potrivit unui comunicat remis presei, decizia a fost susținută în corpore de către conducerea organizației.

Liderul PDM, Pavel Filip cataloghează plecarea ca fiind nimic nou sub soare”, menționând că persoanele din organizație ar fi intimidate și șantajate de către deputații ce fac parte din alianța de guvernare Șor-Dodon”.

Din februarie curent, mai mulți primari, consilieri raionali și activiști ai PDM din mai multe raioane ale R. Moldova au anunțat că părăsesc formațiunea democrată.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. 

De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii.