Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta raionului Ungheni și-a depus…

Președinta raionului Ungheni și-a depus mandatul. Cine o va înlocui

Foto: Facebook/Ludmila Guzun

Președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun, și-a depus mandatul după ce a fost aleasă deputată în noul Parlament, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie.

Astfel, începând cu 8 aprilie, deputata democrată își încetează activitatea în fruntea raionului, iar interimarul funcției va fi asigurat de vicepreședinta raionului, Iulia Pancu. Pancu face și ea parte din Partidul Democrat, iar în funcția de vicepreședinte a fost aleasă la sfârșitul anului 2018.

Ludmila Guzun a trecut prin trei partide pentru ca, după alegerile din iunie 2014, să fie aleasă în fruntea Consiliului Raional Ungheni. Conform profilului realizat în cadrul inițiativei civice „Pentru un Parlament Curat 2019”, în 2007 Guzun a fost promovată la funcţia de vicepreşedintă a raionului Ungheni, din partea Partidului „Alianţa Moldova Noastră”. În 2011, Ludmila Guzun a exercitat funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni, din partea PLDM. Din 2012, când i s-a propus funcția de șef al SA „Moldtelecom” Ungheni, a aderat la democrați. A plecat din funcția de viceprimar și a activat la întreprinderea „Moldtelecom” până la alegerea sa în funcția de președinte de raion în 2015. În momentul când a renunţat la fotoliul de viceprimar a anunţat public că se va regăsi în PDM.

Potrivit portalului Moldova Curată, Ludmila Guzun a fost implicată într-un scandal legat de alegerea directorului spitalului raional Ungheni. Fostul director al spitalului, Lidia Crăciun, membră a PLDM, a acuzat-o pe Ludmila Guzun că în calitate de membră a comisiei de concurs, alături de fosta ministră a Sănătăţii Ruxanda Glavan, ar fi favorizat un candidat PDM la această funcţie. Solicitată de portalul Moldova Curată, Ludmila Guzun a negat acuzațiile.

Pentru 2017-2018, Ludmila Guzun a declarat venituri de peste 250 mii lei din salariul de președinte de raion, în timp ce soțul ei indică un venit de 324 mii lei, remunerare de la Uniunea avocaților din R. Moldova. Candidata PDM mai declară 2.500 lei  – premiu de la SA „Moldtelecom” și 9.204 lei, indemnizație de boală primită de la Consiliul raional Ungheni. Soțul Ludmilei Guzun a ridicat în 2017-2018 o pensie în valoare de peste 26 de mii de lei.  Ludmila Guzun deține un teren extravilan,  un apartament de 70.2 m.p. cu o valoare de 429 mii lei și raportează acțiuni la „Moldova-Agroindbank” în valoare de 2.109 de lei.

În imaginea foto: Iulia Pancu, Vladimir Plahotniuc și Ludmila Guzun
Foto: Facebook/Ludmila Guzun