Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta R. Moldova Maia Sandu…

Președinta R. Moldova Maia Sandu s-a întâlnit, la Berlin, cu cancelarul Germaniei Olaf Scholz

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit vineri, 23 septembrie, la Berlin, cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Șefa statului anunță că a discutat cu cancelarul federal despre aprofundarea relațiilor bilaterale în domeniul energiei, economiei și securității.

„Am avut astăzi o întâlnire cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Mulțumim pentru sprijinul Germaniei și votul de încredere pentru statutul nostru de candidat la UE, și pentru sprijinul care ne ajută să facem față consecințelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Au fost discutate modalități de aprofundare a legăturilor noastre moldo-germane în energie, economie și securitate”, a scris președinta Sandu pe Twitter.

Tot în Germania, șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit cu ministra germană pentru cooperare economică și dezvoltare, Svenja Schulze.

„Am discutat despre impactul evoluțiilor recente în materie de securitate din regiune și al acțiunilor suplimentare pe care R. Moldova trebuie să le întreprindă în aceste vremuri dificile pentru a-și ajuta cetățenii. Mulțumesc pentru toată asistența pentru dezvoltare”, a scris Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a participat, în perioada 20-21 septembrie, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global. De asemenea, la New York, șefa statului a participat la evenimente în domeniul educației și a avut mai multe întâlniri bilaterale.

VIDEO Declarațiile președintei Maia Sandu în cadrul celei de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU