Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu a discutat…

Președinta Maia Sandu a discutat despre perspectivele integrării europene cu ministre și secretare de stat din 9 state membre ale UE

Președinta Maia Sandu a avut miercuri, 8 martie, o întrevedere cu un grup de ministre și secretare de stat din Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Liechtenstein, Lituania, România, Suedia și Ungaria. Interlocutoarele au discutat despre parcursul european al R. Moldova și despre progresele realizate de țara noastră în ultimul an, potrivit unui comunicat al Președinției.

Președinta Sandu a reiterat că locul R. Moldova este în Uniunea Europeană. Potrivit comunicatului instituției prezidențiale, ministrele au remarcat rezultatele obținute de R. Moldova în domeniul reprezentării politice a femeilor, dar și eforturile întreprinse de autoritățile noastre pentru promovarea egalității și combaterea violenței de gen.

Ministrele și secretarele de stat se află marți la Chișinău într-o vizită prilejuită de Ziua Internațională a Femeii, marcată pe 8 martie, pentru a susține parcursul european al R. Moldova și a evidenția contribuțiile femeilor în procesele de modernizare și integrare europeană.