Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta interimară a unui partid…

Președinta interimară a unui partid din R. Moldova a avut o întrevedere cu reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a amenințat Moldova în repetate rânduri

Sursă foto: Partidul Renaștere/ Telegram

Președinta interimară a partidului „Renaștere”, afiliat fostului deputat fugar Ilan Șor, Natalia Parasca, a avut o întrevedere cu purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Printre subiectele abordate se numără expulzarea șefului agenției media „Sputnik”, controlată de Rusia, dar și dorința partidului de a coopera cu Rusia, pe care o consideră „partener principal”. Și asta timp ce Zaharova a venit cu mai multe amenințări în adresa R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al partidului „Renaștere”, în cadrul întâlnirii, președinta formațiunii și Zaharova au acordat „atenție deosebită deportărilor ilegale de jurnaliști din Moldova”, referindu-se la expulzarea directorului agenției Sputnik Moldova, blocate anterior de SIS. Imediat după deportare, Maria Zaharova a zis că autoritățile din R. Moldova au o „atitudine inadecvată față de conceptul de democrație”.

Într-o investigație The Insider se arată că Vitalii Denisov, directorul agenției controlate și finanțate de Kremlin, Sputnik Moldova, care a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova pe un termen de 10 ani, este ofițer rus de carieră.

Rusia este întotdeauna aproape și gata să ajute. Cooperarea dintre cele două țări ale noastre se dezvoltă cu succes de zeci de ani. Totul pentru că noi tratăm Moldova ca pe un stat suveran și independent, iar toate problemele apărute sunt rezolvate într-o manieră reciproc respectuoasă”, a declarat Maria Zaharova.

Anterior, ZdG a scris despre amenințările Mariei Zaharova, lansate la adresa R. Moldova, dar și despre „isteria antirusească”, de care, potrivit acesteia, „suferă autoritățile de la Chișinău”. Zaharova a mai declarat că guvernarea din R. Moldova „a luat un curs împotriva propriului stat și își distrug țara”.

Partidul politic „Renaștere” a apărut în atenția publică după ce mai mulți deputați socialiști au aderat la formațiune în luna mai 2023. Deși a fost înregistrat în octombrie 2012, partidul „Renaștere” a început să fie activ cu mai puțin de o luna înainte de decizia Curții Constituționale, prin care partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional.

Natalia Parasca nu a menționat unde a avut loc întâlnirea cu Maria Zaharova.