Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Greciei vine într-o vizită…

Președinta Greciei vine într-o vizită oficială la Chișinău

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, se va întâlni miercuri, 1 martie, cu președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, care vine într-o vizită oficială în țara noastră, se anunță într-un comunicat marți, 28 februarie. 

Imediat după întrevedere, va fi semnat un memorandum între Ministerele de externe ale ambelor state pentru o mai bună cooperare în instruirea diplomaților. Cele două șefe de stat vor susține un briefing de presă. Evenimentul va avea loc la Președinție.

Poliția a anunțat în dimineața zilei de 28 februarie, că circulația transportului în centrul capitalei și pe străzile adiacente va fi limitată în perioada 28 februarie, ora 8.00 – 2 martie, ora 18.00, în legătură cu vizita unei delegații oficiale. Și că în această perioadă, este interzis accesul vehiculelor și a persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și a manifestărilor în masă.

„Reprezentanții forțelor de ordine se vor afla la datorie în scopul asigurării ordinii publice și securității circulației rutiere. În acest sens, Poliția solicită tuturor cetăţenilor să adopte un comportament civilizat, să se subordoneze necondiționat cerințelor legale ale forțelor de ordine, inclusiv să evite conflictele de orice natură.

Informăm conducatorii auto, dar și pietonii că, în contextul protocoalelor oficiale, traficul pe o mare parte din arterele principale ale Chişinăului ar putea fi îngreunat. În acest sens solicităm şoferilor să nu parcheze automobilele pe principalele artere ale oraşului pe întreaga durată a vizitei oficiale”, informează autoritățile.

Partidul Șor a anunțat organizarea unui protest împotriva Guvernului pentru ziua de marți, 28 februarie.