Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta CNPF a demisionat. Funcția…

Președinta CNPF a demisionat. Funcția urmează să fie ocupată de ministrul Finanțelor din Guvernul Gavrilița

Președinta Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), Cornelia Cozlovschi, și-a depus cerere de demisie din funcție. Potrivit președintelui Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, demisa acesteia ar fi fost cauzată de motive personale.

Totodată, parlamentarul anunță că urmare a acestei cereri, președintele Parlamentului, Igor Grosu, îl va propune în funcția de președinte CNPF pe fost ministru al Finanțelor din Guvernul Gavrilița, Dumitru Budianschi.

Acest subiect urmează a fi examinat în ședința plenară din această săptămână, a menționat Radu Marian într-o postare pe rețelele de socializare.

„Îi mulțumim enorm doamnei Cozlovschi pentru efortul substanțial depus la întărirea și schimbarea la față spre bine a CNPF – o instituție care este astăzi respectată și care promovează reforme benefice în domeniu. Sper că doamna Cozlovschi să revină în sectorul public în viitorul apropiat”, a mai spus Marian.

Dumitru Budianschi a fost unul dintre cei patru miniștri care nu s-au regăsit în noul Guvern, condus de Dorin Recean, care a fost învestit la jumătatea lunii februarie.

Cornelia Cozlovschi a fost numită în funcția de președintă și membră a CNPF pentru un mandat de cinci ani. O hotărâre în acest sens a fost aprobată vineri, 21 ianuarie 2022, de către Parlament.

Cornelia Cozlovschi a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de matematică aplicată, este master în economie şi management public. Deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public.