Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta aleasă, Maia Sandu, întrevederi…

Președinta aleasă, Maia Sandu, întrevederi cu Ambasadorii Austriei și Marii Britanii

Președinta aleasă, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în R. Moldova, Steven Mark Fisher. Tot luni, 7 decembrie, președinta aleasă a avut o întrevedere și cu Ambasadoarea Austriei în R. Moldova, Stella Avallone.

Anunțul a fost făcut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) printr-un comunicat de presă.

În cadrul întrevederii cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în R. Moldova, Steven Mark Fisher, Maia Sandu a adus mulțumiri guvernului britanic pentru ajutorul oferit de-a lungul timpului Moldovei.

Totodată a fost discutată și situația politică din R. Moldova.

„Președintele ales, Maia Sandu, a accentuat că reforma justiției reprezintă un obiectiv major în următoarea perioadă, care ar asigura dezvoltarea și în celelalte domenii-cheie. Ambasadorul Fisher a menționat disponibilitatea Marii Britanii de a sprijini lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept în R. Moldova”, se arată în comunicatul PAS.

În cadrul întrevederii cu Ambasadoarea Austriei în R. Moldova, Stella Avallone, „președinta Maia Sandu a reiterat prioritățile sale din perioada următoare, și anume intensificarea cooperării cu partenerii internaționali pentru scoaterea țării din izolare și obținerea unor beneficii pentru cetățenii moldoveni, pregătirea și întreprinderea unor acțiuni concrete de combatere a corupției”, se mai arată într-un comunicat al PAS.

De asemenea, la întrevedere au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea moldo-austriacă, despre programele de asistență pentru proiectele comunitare pe managementul deșeurilor, de aprovizionare cu apă și canalizare.

„Ne dorim să creștem resursele pentru acest program, așa încât să poată beneficia cât mai multe comunități de astfel de proiecte”, a precizat Maia Sandu.