Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Precizările medicului Mihai Stratulat despre…

Precizările medicului Mihai Stratulat despre apartenența sa la Partidul Democrat din Moldova

Medicul pediatru Mihai Stratulat afirmă că este membru al Partidului Democrat din anul 2010. Precizările vin după ce duminică, 16 decembrie, Stratulat a participat la Forumului Organizației municipale Chișinău a Partidului Democrat din Moldova (PDM), iar ZdG a scris despre aderarea acestuia la PDM. 

„Pentru mine viitorul oricărei ţări îl reprezintă copiii – copiii sănătoşi, copiii fericiţi, copiii protejaţi. Am ales echipa care poate avea grijă de prezent şi poate crea un viitor mai bun pentru fiecare”, a declarat Mihai Stratulat la forumul democraților din 16 decembrie.

Într-o postare pe facebook făcută luni, 17 decembrie, medicul pediatru Mihai Stratulat a oferit detalii despre calitatea sa de membru al Partidului Democrat:

Mă văd oarecum nevoit sa fac câteva precizări: știrea că „Mihai Stratulat a aderat la PDM” e un pic cam veche. Are vreo 9 ani. Eu sunt Democrat încă de prin anul 2010, lucru despre care am vorbit de mai multe ori în spațiul public.

În toți acești ani am fost fidel unei convingeri: carnetul de partid nu este un impediment pentru a spune unor lucruri pe nume. De acest principiu mă voi conduce și de aici încolo.

Da, prieteni – până acum un Democrat cu acte în regulă a vorbit despre neregulile din medicină și a luptat pentru înlăturarea lor. La fel ca tata! Asta voi continua să fac și mai departe și dați-mi voie să vă asigur că voi reuși să schimb multe lucruri spre bine!

Sper ca lumea care a umplut Facebook-ul cu tot felul de „judecăți de valoare” față de apartenența mea politică să facă diferența dintre un politician clasic și un Mihai Stratulat cu carnet de partid, care până la urmă este și va ramâne… așa cum l-ați cunoscut”, a scris medicul.

Mihai Stratulat este fiul regretatului Petru Stratulat, fost medic neonatolog și pediatru, care în ultimii ani de viață a deținut funcția de vicedirector al Institutului Mamei și Copilului.

Pe parcursul anului 2018, Mihai Stratulat s-a evidențiat prin declarații dure despre problemele din sistemul medical. La 10 iulie curent, medicul a publicat pe o rețea de socializare un mesaj critic la adresa unor instituții medicale din capitală, acuzându-le că pentru a obține finanțare mai mare de la CNAM, majoritatea copiilor sunt diagnosticați cu pneumonie, internați în spital și tratați cu antibiotice. Atunci premierul Pavel Filip îi sugera medicului să se adreseze la CNA și Procuratură.