Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Popșoi propune ca Țîcu să…

Popșoi propune ca Țîcu să candideze la alegerile locale. Reacția deputatului

Vicepreședintele Parlamentului din fracțiunea PAS, blocul ACUM, Mihai Popșoi, propune ca deputatul Octavian Țîcu să candideze la funcția de primar al orașului Ungheni. La rândul său, Țîcu subliniază că vrea să-și continue mandatul.

„Consider că Octavian Țîcu ar fi cel mai potrivit pentru această postură, căci el s-a învrednicit de susținerea plenară a locuitorilor din Ungheni în alegerile din 24 februarie. Chiar dacă a pierdut la limită circumscripția, Octavian Țîcu a obținut o victorie zdrobitoare în orașul Ungheni”, a scris Popșoi într-o postare pe pagina sa de Facebook, adăugând că Gheorghe Petic, care a anunțat ieri că va candida la funcția de primar al orașului Ungheni, ar fi bine să lupte pentru un fotoliu de deputat în circumscripția nr. 17, Nisporeni, rămas vacant după ce Vlad Plahotniuc a renunțat la mandat.

Petic a comentat că, dacă Țîcu va accepta, el își retrage candidatura și îl va susține.

Contactat de ZdG, Octavian Țîcu a declarat că nu știa despre inițiativa lui Popșoi și a precizat că el vrea să-și continue mandatul și, la rândul său, la fel, l-ar susține pe Petic.

„La Ungheni sunt oameni suficient de pregătiți și buni care ar putea candida și câștiga. Eu cred că la Ungheni trebuie de luat o decizie de comun acord cu echipa locală DA și PAS și cu alți membri și să avem o candidatură bună. Actualmente, sunt deputat în Parlamentul Republicii Moldova și asta-i vocația pe care o am. Am un mandat pe care mi l-au dat cetățenii, inclusiv cei de la Ungheni”, a comentat Țîcu.

Totodată, Mihai Popșoi a menționat pentru ZdG că „la Ungheni nu avem candidat mai bun decât Octavian Țîcu. Cu el cu siguranță câștigăm primăria unui oraș important”.

Întrebat dacă propunerea ar veni în contextul în care Țîcu nu susține mai multe inițiative ale majorității parlamentare și critică unele decizii, Popșoi a negat vreo legătură cu acest lucru.

La 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile locale generale, în circumscripțiile uninominale nr, 33, 50, 48 și nr. 17 vor fi organizate alegeri parlamentare noi, după ce deputații Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic și Vlad Plahotniuc au renunțat la mandat.