Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM și-a anunțat candidatul pentru…

PLDM și-a anunțat candidatul pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești

Anatolie Postolachi este candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești. Decizia a fost luată Biroul Permanent Central al PLDM.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, Anatolie Postolachi s-a născut în satul Buțeni, raionul Hâncești, are 47 de ani și este jurist de profesie. A activat ca primar al satului Buțeni (1999-2007), vicepreședinte al raionului Hâncești (2007-2009), șef al OT Hâncești al Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu (2009-2013).

Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală(CEC) după ce Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.

Până în prezent, a mai fost înregistrat Dorin Chirtoacă din partea Blocului Politic „Unirea”, medicul Ștefan Gațcan din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Vitalie Balinschi din partea Partidului Politic „Șor”.

De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe Olesea Stamate, Partidul Unității Naționale – pe Vlad Țurcanu și Partidul Platforma DA – pe Mihail Druță. Din partea Partidului Democrat va candida Ion Mereuță, fost șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu.