Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pe lângă cabinetul Maiei Sandu…

Pe lângă cabinetul Maiei Sandu va fi creat un Birou de politici anticorupție

Foto: gov.md

Maia Sandu anunță despre crearea unui Birou de politici anticorupție și reforma justiției pe lângă cabinetul prim-ministrului, dar și lansarea unui unui număr de telefon, la care cetățenii vor putea oferi probe despre „abuzurile comise de regimul Plahotniuc”.

Potrivit prim-ministrei, din cadrul Biroului de politici anticorupție vor face parte experți locali și internaționali, inclusiv experți din România, care au stat la baza reformelor în justiție. Totodată, Maia Sandu a anunțat și despre lansarea unui telefon de încredere.

„Cunoaștem că regimul Plahotniuc a comis abuzuri. Multe sunt cunoscute, dar și mai multe sunt necunoscute. Suntem determinați să le investigăm, însă avem nevoie de probe. Până asigurăm independența Procuraturii, vă îndemnăm să aveți încredere în noi”, a declarat prim-ministra, menționând că la telefonul de încredere vor putea fi furnizate probe, iar acestea vor fi examinate.

Totodată, Maia Sandu a mai declarat că urmează să transmită o solicitare către compania Kroll pentru obținerea unei copii a celui de-al doilea raport cu privire la investigarea furtului miliardului.

Foto: gov.md