Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS își va anunța luni…

PAS își va anunța luni candidatul pentru funcția de primar al capitalei

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că va susține luni, 12 iunie, o conferință de presă, în cadrul căreia va anunța deciziile Convenției Teritoriale OT Chișinău privind pregătirile pentru alegerile locale în municipiul Chișinău. Purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat pentru Ziarul de Gardă, că la conferința de luni va fi anunțat candidatul partidului pentru funcția de primar al capitalei.

„Partidul Acțiune și Solidaritate va susține o conferință de presă, luni, 12 iunie, ora 9:30. În cadrul conferinței de presă vom anunța deciziile Convenției Teritoriale OT Chișinău privind pregătirile pentru alegerile locale în municipiul Chișinău”, a anunțat formațiunea într-un comunicat emis vineri, 9 iunie.

Solicitată de Ziarul de Gardă, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS, a declarat că „luni va fi anunțată candidatura” pentru funcția de primar al capitalei.

Pe 22 mai, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, deputatul PAS, Lilian Carp, declara că în lista pentru funcția de primar general al capitalei „sunt numele care s-au vehiculat în spațiul public. Există și domnul Popșoi, mai există nume”. Întrebat dacă el se regăsește în lista partidului, Carp a declarat: „Da, sunt”.

Anterior, în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume ale reprezentanților PAS care ar putea candida la alegerile pentru funcția de primar al capitalei. Este vorba despre Vladimir Bolea, Andrei Spînu, Lilian Carp și Natalia Gavrilița.

Ar putea candida Natalia Gavrilița la Primăria Chișinău din partea PAS? Ce spune fosta prim-ministră

Următoarele alegeri locale ar urma să aibă loc pe 29 octombrie sau pe 5 noiembrie 2023.