Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Mișcarea Alternativa Națională a…

Partidul Mișcarea Alternativa Națională a lui Ion Ceban a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice

Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), înființat de primarul capitalei, Ion Ceban, a fost înregistrat oficial la Agenția Servicii Publice (ASP). Despre asta a anunțat, pe 17 ianuarie, edilul capitalei, care a menționat că în curând vor începe consultări la nivel național pentru „constituirea organizațiilor de diferite tipuri”.

„Acum vin de la ASP, unde am ridicat documentele de constituire a Mișcării Alternativa Națională (MAN). De astăzi MAN-ul este cu permis legal, cu acte în regulă și vreau să vă anunț că în scurt timp vom începe procesul de consultări la nivel național, la nivel de raioane, la nivel de organizații de profil, sectoriale și vom începe constituirea organizaților de diferite tipuri. Mai multe decât atât, vreau să vă anunț că în câteva săptămâni vom lansa site-ul partidului Mișcarea Alternativa Națională, suntem deschiși spre comunicare”, a spus Ion Ceban într-un video publicat pe Facebook, pe 17 ianuarie. 

În august 2022, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat în cadrul unui briefing de presă, organizat în incita Primăriei Chișinău, lansarea partidului „Partidul Mișcarea Alternativă Națională”.

Pe 21 decembrie 2022 a avut loc congresul de constituire a partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), iar primarul capitalei, Ion Ceban, a fost ales președinte al formațiunii. Ion Ceban, fost membru și deputat al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, susține că MAN-ul își propune ca integrarea europeană să devină idee națională. La evenimentul de constituire a partidului au fost prezenți șefi de întreprinderi municipale și angajați ai primăriei Chișinău.

Legea cu privire la funcția publică şi statutul funcționarului public spune că: „În timpul exercitării atribuțiilor, funcționarul public se va abține de la exprimarea sau manifestarea publică a preferințelor politice şi favorizarea vreunui partid politic sau vreunei organizații social-politice”.

Sursa foto: Facebook/ Ion Ceban