Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O jurnalistă din Rusia nu…

O jurnalistă din Rusia nu a fost lăsată să intre pe teritoriul R. Moldova. Care este motivul?

Președintele ales al R. Moldova, Igor Dodon s-a declarat indignat de interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru jurnalista ziarului „Komsomolskaia prava”, Daria Aslamova. Astfel, ZdG a contactat Poliția de Frontieră pentru a prezica de ce Aslamova nu a fost lăsată să intre pe teritoriul R. Moldova.

„Interdicţia în cauză reprezintă un nou pas ostil a Guvernului Moldovei faţă de partenerul nostru strategic – Federaţia Rusă. Șovinii rusofobi din birourile guvernamentale depășesc orice limite. În prezent, pentru fiecare jurnalist din Rusia care intră pe teritoriul ţării noastre, trebuie să-i fie expediată o invitaţie personală. Totodată, jurnaliştii români, care desfăşoară activităţi antimoldoveneşti şi antistatale lucrează nestingherit în Moldova.

Avem de-a face cu o nouă manifestare antirusă din partea Guvernului Moldovei, aşa cum s-a mai întîmplat și în alte cazuri, organizată intenţionat în ajunul întrevederii mele de lucru cu Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, preconizată pentru 11 octombrie, la Soci, cu scopul de a afecta atmosfera acestei întrevederi şi creării unor obstacole pentru dialogul moldo-rus”, a spus Dodon.

ZdG a solicitat Poliția de Frontieră ca să explice această situație. Astfel, ni s-a precizat că jurnalista nu a fost lăsată să intre pe teritoriul R. Moldova pentru că a ascuns adevăratul motiv al venirii sale. 

Jurnalista a spus că a venit cu scop turistic, dar s-a dovedit până la urmă că scopul vizitei era altul. În legătură cu asta i-a fost interzis accesul pe teritoriul R. Moldova. Declarațiile ulterioare ale jurnalistei în adresa noastră nu corespund adevărului”, ni s-a spus la Serviciul de Presă al Poliției de Frontieră.