Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mandatul unui deputat PAS, validat…

Mandatul unui deputat PAS, validat de Curtea Constituțională

Foto: Vasile Portevschi/facebook

Curtea Constituțională a validat joi, 4 august, mandatul de deputat atribuit lui Vasile Porțevschi, candidat supleant pe lista PAS, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).

La ședință au participat vicepreședintele CEC Pavel Postica, reprezentanți ai Parlamentului și Vasile Porțevschi.

„Astfel, propunerea CEC a fost susținută de cei prezenți în sală. În urma deliberărilor, Curtea a validat mandatul deputatului”, notează Comisia.

Mandatul de deputat a devenit vacant după demisia lui Vladimir Bolea, care a fost numit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

Vasile Porțevschi, în vârstă de 34 de ani, și-a făcut studiile la Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă”, facultatea Informatică şi TII. În prezent este profesor la Școala Profesională din Nisporeni și consilier în primăria comunei Boldurești. Totodată, acesta ocupă funcția de președinte al organizației teritoriale PAS Nisporeni.

Vasile Porțevschi by Ziarul de Gardă

În anul 2021, potrivit declarației de avere și interese personale, Porțevschi a ridicat un salariu de aproximativ 155 de mii de lei de la Școala Profesională Nisporeni și o indemizație pentru consilieri de 1 500 de lei de la primăria comunei Boldurești.

În același timp, Vasile Porțevschi a primit circa 13 mii de lei pentru funcția de consilier de deputat din Parlamentul R. Moldova. În plus, acesta a mai primit de la CNAS indemnizații pentru copii în sumă de aproape 67 de mii de lei.

Familia Porțevschi deține o casă de locuit dobândită în anul 2014 în valoare