Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu, la discuții cu…

Maia Sandu, la discuții cu Ambasadorul Confederației Elvețiene: „Am accentuat că voi duce o politică externă activă”

Foto: Facebook/Maia Sandu

Președinta aleasă Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Confederației Elvețiene în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Claude Wild. Cei doi au discutat despre dezvoltarea relațiilor de cooperare, dar și despre agenda bilaterală dintre Republica Moldova și Elveția.

Sandu anunță că, în cadrul discuției, a accentuat că va duce „o politică externă activă, în beneficiul cetățenilor noștri”.

„Am reiterat principalele noastre priorități din perioada următoare – lupta împotriva corupției, scoaterea țării noastre din izolare internațională și reformarea instituțiilor, așa încât să servească cetățenii și să transforme Moldova într-un stat european”, anunță Maia Sandu.

„De asemenea, am discutat despre necesitatea unui dialog mai strâns între Elveția și Moldova, în speranța că relațiile de prietenie dintre țările noastre vor continua să se aprofundeze, inclusiv în domeniile de cooperare economică și comerț”, mai spune președinta aleasă Maia Sandu.

La 23 noiembrie, membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie, în care candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost aleasă președinta Republicii Moldova.

Raportul a fost transmis Curții Constituționale pentru validarea alegerilor și validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova pentru Maia Sandu.

 CC are la dispoziție 10 zile pentru a decide asupra raportului.