Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (LIVE video/text) Ședința Consiliului Municipal…

(LIVE video/text) Ședința Consiliului Municipal Chișinău

După ce ședința Consiliului Municipal Chișinău din 14 iunie a fost amânată, consilierii se convoacă astăzi într-o nouă ședință pentru a examina mai multe subiecte incluse pe ordinea de zi.

14.00: Continuarea ședinței a fost amânată pentru luni, 18 iunie.

11.45: Pentru că nu există cvorum, președintele ședinței propune încheierea ședinței și convocarea biroului permanent luni. De cealaltă parte, Ion Ceban a cerut o pauză până la ora 14.00, atunci când ar urma să vină și alți consilieri, astfel încât să fie posibilă continuarea ședinței.

11.42: Consilierii liberali au părăsit sala de ședință și nu au oferit nici o explicație în acest sens.

11.37: Unul dintre reprezentanții societății civile solicită consilierilor să amâne ședința CMC, menționând că aceasta are loc cu multiple încălcări.

11.10: Consilierii au luat o pauză de 10 minute.

10.50: Președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, propune crearea unei comsii pentru investigarea modul în care a fost înstrăinat cinematograful Gaudeamus.

10.47: Ion Ceban propune introducerea pe ordinea de zi a unui proiect cu privire la trecerea terenurilor proprietate publică a municipiului Chișinău din domeniul privat în domeniu public. Ceban susține că acest proiect poate constribui la stoparea procesului de pierdere a proprietății funciare a municipiului Chișinău. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea consilierilor.

10.40: Ședința CMC a început, iar în sală sunt prezenți 37 de consilieri.

10.19: Societatea civilă se arată îngrijorată de demolarea mai multor edificii din capitală și de construcțiile ilegale din municipiul Chișinău, motiv pentru care îndeamnă consilierii municipali să nu voteze proiectele cu privire la loturile de pământ.