Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Unul dintre directorii generali…

LIVE Unul dintre directorii generali adjuncți din cadrul ANSA, transferat într-o funcție inferioară

Sursa: ansa.gov.md

UPDATE 13:20 Guvernul a aprobat transferul într-o funcție inferioară a directorului general adjunct din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) Igor Vîlcu, care a fost restabilit în funcție în luna ianuarie, în baza unei decizii a instanței de judecată. Funcția pe care urmează să o ocupe Vîlcu nu a fost precizată.

„Propun modificarea raporturilor de serviciu ale lui Igor Vîlcu, director general adjunct în domeniul fitosanitar al ANSA din data de 1 noiembrie 2023, în baza cererii de transfer de nivel inferior din cadrul ANSA”, a prezentat secretara Cancelariei de Stat Ana Calinici.

Știrea inițială:

Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. Guvernul are 36 de subiecte pe ordinea de zi, dintre care 13 sunt în privința denunțării unor acorduri cu țările membre ale Comunității Statelor Independente (CSI).

În agenda ședinței a revenit hotărârea de guvern, exclusă la 21 august, privind încheierea unui contract de asistenţă juridică. Mai exact, este vorba despre alocarea a 90 de mii de euro pentru consorțiului format din companiile SALC Advokatbyra AB (Regatul Suediei), SLV Legal Inc. (SUA) și Cabinetul avocatului „Andrei Bivol” (cesionar al ofertei de participare la concurs a Biroului Asociat de Avocaţi „Bivol Soţchi & Partners” (R. Moldova))

Avocații vor reprezenta interesele statului în fața instanțelor judecătorești din Suedia în acțiunea înaintată de Komaksavia Airport Invest Ltd împotriva R. Moldova cu privire la desființarea sentinței arbitrale a Tribunalului arbitral constituit conform regulilor de arbitraj ale Institutului de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț din Stockholm din 3 august 2022.