Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Guvernului: Acordul dintre…

LIVE Ședința Guvernului: Acordul dintre R. Moldova și România privind construcția a trei poduri rutiere, pe ordinea de zi

Sursa: gov.md

Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, 3 mai, în ședință. Printre cele mai importante subiecte care vor fi examinate în cadrul ședinței se numără semnarea Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind construcția podului rutier peste râul Prut între localitățile Sculeni (R. Moldova) – Sculeni (România), Leușeni (R. Moldova) – Albița (România), Cahul (R. Moldova) – Oancea (România).

Totodată, va fi examinată aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Codului educației al R. Moldova, dar și aprobarea Regulamentului privind cerințele de amplasare a stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu produse petroliere principale, gaze petroliere lichefiate și gaze naturale comprimate.

După ședința Guvernului, ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, va face declarații pentru presă. După care va urma conferința de presă a purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, care va veni cu actualizări privind organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană 2030” de pe 21 mai și va vorbi despre pregătirile pentru cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene de pe 1 iunie.