Principală  —  IMPORTANTE   —   Filip, despre ultimele plecări din…

Filip, despre ultimele plecări din PDM: Un ex-membru i-a propus sute de mii de dolari unui deputat, iar altul cerea să fie numit director

După ce, în ultima perioadă, mai mulți reprezentanți din diferite organizații teritoriale ale formațiunii au anunțat că pleacă din partid din cauza acestuia, președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că, de fapt, în presă ajung intenționat informații pentru a induce ideea că lucrurile nu stau tocmai bine în formațiune, dar realitatea este alta.

Ieșit de la ședință, acesta a anunțat că astăzi s-a discutat despre ultimele evenimente și rezultatele unui sondaj efectuat la comanda partidului, astfel că la începutul lunii septembrie va fi luată o decizie cu privire la candidatul pentru prezidențiale.

El menționează că în mass-media au apărut „știri false” despre membrii care pleacă.

„La Orhei au plecat doi oameni. Echipa rămâne integră. A plecat Ion Frunăz, care, de fapt, demult nu mai era la PDM, pentru că reprezintă „Pro Moldova” și anume el a fost al unul dintre colegii noștri deputați, câteva luni în urmă, și i-a făcut oferta de 300 de mii de dolari pentru a adera la Pro Moldova” și 350 de mii de dolari – la Partidul „Șor”.

Al doilea care a plecat, domnul Șterbate, a fost membru al PLDM, apoi a venit la PDM și venea în fiecare zi și solicita funcția de director de spital. Ei au fost cei nemulțumiți, în rest, cei pe care îi vedeți în listă nu sunt membri ai PDM sau, chiar dacă cineva și este, nici nu-i recunosc la față cei din biroul executiv”, a declarat el.

De asemenea, Filip spune că a fost astăzi la Briceni și a constatat că nu au plecat 17 oameni, ci doar doi.

Potrivit lui, la Briceni, echipa a fost invitată la un frigărui de către Eugeniu Nichiforciuc, Alexandru Vâlcu și Vasile Bîtcă, care le-au propus să semneze declarația, iar membrii au refuzat.

„La Cahul este o abordare foarte stranie. După ce Vladimir Andronachi a zis că părăsește fracțiunea PDM, dar într-un mod oarecare ar rămâne în partid, a declarat același lucru și organizația, care a fost condusă de Elena Bacalu, iar când ea a plecat la „Pro Moldova”, nu a plecat nimeni cu ea, deoarece era controlată de Andronachi. Noi cunoaștem mai multe”, a continuat liderul PDM.

Acesta a mai subliniat că Eugeniu Nichiforciuc era cel care mergea cu „borsetka” prin teritoriu la Florești, iar acum unii oameni au niște obligații față de el.