Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Iurie Leancă, despre eventualele negocieri…

Iurie Leancă, despre eventualele negocieri PDM – PSRM

Ex-premierul Iurie Leancă s-a arătat dezămăgit de intenția Partidului Democrat din Moldova (PDM) de a negocia crearea unei coaliții parlamentare cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova, a scris acesta pe o rețea de socializare.

„Sunt dezamăgit de invitația PD-ului pentru PSRM de a negocia crearea unei coaliții parlamentare. Chiar dacă relațiile dintre democrați și cei din ACUM sunt cam tensionate, este extrem de important ca, în interesul cetățenilor Republicii Moldova și al evoluției noastre pe calea europeană, liderii formațiunilor pro-europene să nu permită accederea socialiștilor la putere”, a declarat Leancă.

Potrivit sursei citate, „întărirea politică a lui Dodon și creșterea influenței rusești la Chișinău sunt pericole majore pentru dezvoltarea țării, pentru crearea unui stat de drept cu instituții funcționale, pentru dezvoltarea economiei și pentru afirmarea Republicii Moldova la nivel internațional”.

La briefingul PDM din 31 mai, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al democraților, a subliniat că după alegeri PDM a făcut un apel la negocieri pentru Blocul ACUM, însă aceștia nu au dat curs invitației, iar respectiv, pentru că partidele au viziuni politice, s-a ajuns la un blocaj. Astfel, Biroul permanent al PDM a decis să transmită o invitație la dialog pentru PSRM pentru a negocia a viitoare coaliție parlamentară.