Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întrevedere la Praga. Miniștrii de…

Întrevedere la Praga. Miniștrii de externe ai R. Moldova și Ucrainei au discutat despre „cooperarea în domeniul energetic și despre pașii necesari pentru aderarea la UE”

Ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, și omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba au discutat miercuri, 31 august, la Praga, despre cooperarea în domeniul energetic, precum și despre pașii necesari pentru aderarea celor două țări la UE.

Într-o postare pe Twitter, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a anunțat că a discutat cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, despre cum poate Ucraina ajuta R. Moldova să-și întărească securitatea, inclusiv cea energetică.

„În cadrul întrevederii noastre, de la reuniunea în formatul Gymnich de la Praga, am discutat cu ministrul de Externe al Moldovei, Nicu Popescu, despre cum poate Ucraina să ajute Moldova să își întărească securitatea, inclusiv securitatea energetică, dar și alte subiecte bilaterale și regionale”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

La rândul său, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a menționat că au fost discutate și subiectele privind cooperare în domeniul infrastructurii, precum și pașii necesari pentru a aderarea la UE.

„Am discutat o serie largă de subiecte, de la agresiunea brutală a Rusiei și riscurile pe care le prezintă centrala nucleară de la Zaporojie, până la cooperare în domeniul energetic și cel al infrastructurii, și pașii necesari pentru aderarea la UE”, a scris pe Twitter ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene participă, în perioada 30 – 31 august, la reuniunea în formatul Gymnich a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene, care se desfășoară la Praga, Cehia. La Praga, Nicu Popescu a avut întrevederi bilaterale cu omologii din Belgia, Estonia, Slovenia, Suedia, Spania, Georgia, precum și cu alți înalți oficiali europeni și americani.

Reuniunea Gymnich este o reuniune informală a miniștrilor de externe din țările membre UE, care se organizează o dată la șase luni.