Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Începând cu 1 februarie 2023,…

Începând cu 1 februarie 2023, Parlamentul se convoacă în sesiunea ordinară de primăvară

Parlamentul se va convoca în sesiunea ordinară de primăvară 2023, începând cu data de 1 februarie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului R. Moldova.

Potrivit Legislativului, prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară va avea loc la propunerea Biroului permanent, după ce va fi pregătit proiectul ordinii de zi.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie, iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului R. Moldova, pe parcursul anului 2022, deputații s-au convocat în 49 de ședințe plenare, care, în total, au avut o durată de peste 265 de ore.

În această perioadă, deputații au adoptat 381 de acte. Dintre ele, 286 sunt legi, iar 95 – hotărâri. De asemenea, în 2022, au fost aprobate, în prima lectură, 307 inițiative legislative. În 2022, pe lângă sesiunile ordinare de primăvară și de toamnă, Parlamentul s-a convocat în două sesiuni extraordinare.