Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   În drum spre Federația Rusă,…

În drum spre Federația Rusă, președintele Dodon anunță că merge în vizită la Moscova

Acum câteva minute președintele R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat că merge în vizită de lucru la Moscova. Anunțul a fost făcut de Dodon printr-o postare pe instagram și pe pagina sa personală de Facebook, și nu pe pagina sa oficială, așa cum o făcea, de cele mai multe ori, șeful statului. Nici Președinția nu a emis nicio notă informativă în aceste sens.

Întreprind o scurtă vizită de lucru la Moscova unde intenționez să mă întâlnesc cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun.

Astfel planific să discut cooperarea în domeniul economic, facilitarea exportului mărfurilor noastre pe piața rusă, reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de circa 200 de milioane de euro, posibilitățile de susținere a diasporei moldovenești în Federația Rusă și altele”, menționează Igor Dodon în postare.

Despre faptul că președintele Dodon merge în vizită la Moscova a anunțat încă luni, 3 august, primarul de Bălți, Renato Usatâi, înainte ca Dodon să facă vreun anunț în acest sens.

Astăzi Dodon a zburat în secret la Moscova. Să nu fiți surprinși că Președinția nu a emis un comunicat de presă despre această vizită în Rusia. Președinția a aflat despre vizită din postarea mea. La Moscova, Dodon intenționează să-i convingă pe unii dintre curatorii săi de presupusa sa victorie în alegerile prezidențiale și de necesitatea sprijinului din partea Moscovei”, a scrie Usatîi pe Facebook, luni seara.

Ultima vizită a lui Dodon la Moscova a avut loc pe 23 iunie. Atunci, Dodon a plecat la Moscova pentru a participa la parada dedicată „Zilei Victoriei”.

La indicația lui Dodon, pe timp de pandemie, la parada militară de la Moscova, dedicată „Zilei Victoriei”, au participat și 75 de militari din „Garda de Onoare”,  ai Armatei Naționale.