Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   În an electoral, Maia Sandu…

În an electoral, Maia Sandu reduce numărul personalului Aparatului prezidențial

Foto: presedinte.md

Șefa statului Maia Sandu a semnat un decret de restructurare a Aparatului Președintelui Republicii Moldova, prin care reduce numărul de angajați. În urma modificărilor, numărul personalului a fost redus de la 150 la 94 de posturi, iar unele structuri au fost comasate.

Conform documentului semnat luni, 11 martie, Serviciul e-administrare și securitate informațională a fost redenumit în „Serviciul tehnologii și securitate informațională”.

Totodată, Direcția generală administrare patrimoniu va cuprinde secțiile „Direcția administrativă” și „Secția contabilitate și achiziții”. Din noul decret dispar „Secția administrare a sistemelor și rețelelor inginerești”, „Secția gospodărire și întreținere” și „Direcția administrativă Condrița”. 

Decret.11martie.personal by Ziarul de Gardă

În termen de o lună, conducerea Aparatului Președintelui R. Moldova va aproba statele de personal în conformitate cu prevederile decretului.

Prezentul decret abrogă structura aprobată de Maia Sandu în octombrie 2021, potrivit căreia, personalul-limită a fost redus de la 163 la 150 de posturi.

Alegerile prezidențiale vor fi organizate în toamna anului 2024. Maia Sandu și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat.