Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Hâncești/ Botnari, primarul degrevat al…

Hâncești Botnari, primarul degrevat al orașului, acuză candidatul PAS că ar împărți bani pentru voturi. „Dl Botnari e un mincinos cronic. Noi monitorizăm cum ei aduc oamenii la secțiile de vot ordonat. Îi filmăm și-i fotografiem, ceea ce pe ei îi deranjează”, acuză candidatul PAS (VIDEO/FOTO)

Alexandru Botnari, primarul degrevat din funcție al orașului Hâncești cere, într-un mesaj pe pagina sa de facebook, poliției să „ia măsuri” pentru că, spune el, „candidatul PAS împarte bani contra vot …”. Botnari a publicat și o captură în care două persoane discutau despre procesul de vot, iar una dintre ele a scris că „Petrușan împărțea bani să cumpere voturi”. Întrebat dacă a filmat momentul, acea persoană a spus că nu a reușit. Marcel Petrușan, candidatul PAS la funcția de primar de Hâncești respinge însă acuzațiile și susține că Alexandru Botnari, care candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM, condus de Ion Chicu), încearcă să-i intimideze.

Botnari: Într-o mașină am fotografiat-o pe soția candidatului la funcția de primar, alături de o persoană străină

„Rog de urgență Poliția Hîncești sa ea măsuri cu candidatul PAS sa ia măsuri a fărădelegile care se întâmplă împart bani contra vot ….lor tot le se permite ???? În sectorul Gimnaziul M. Viteazul și Colegiu de Construcții a secțiilor de votare ! Va rugam luați măsuri !!!”, a scris Alexandru Botnari pe pagina sa de facebook (ZdG a publicat mesajul acestuia original, fără a interveni).

Contactat de ZdG, Alexandru Botnari a declarat că deține imagini foto și video care să-i susțină acuzațiile și că depune o plângere la poliție. „Sunt la poliție, scriu explicație, în urma tuturor pozelor, video ce-am făcut. Eu i-am preîntâmpinat, i-am fotografiat. Le-am spus să ia mașinile din perimetru sectorului de votare. Am făcut poze, am trimis la poliție. Îmi scriu cetățenii că le propun bani. (…) Cum explicați dumneavoastră că (alegătorii, n.r.) se suie în mașină, pe bancheta din spate, și peste 30 de secunde se dau jos, după ce ies din secția de votare. Și tot, unul după altul așa. Și sunt poze. La două secții de votare, în mahala de unde-i candidatul PAS la funcția de primar. Ei stau acolo de la ora nouă dimineața. Într-o mașină am fotografiat-o pe soția candidatului la funcția de primar, alături de o persoană străină. Screenshotul pe care l-am publicat e de la tineri care prima dată votează, nu sunt membri la niciun partid. Am transmis pozele la poliție. Poliția a reacționat, s-au documentat și ei”, a declarat Alexandru Botnari pentru Ziarul de Gardă.

Petrușan: „Poliția poate să confirme. Ei au încercat să ne intimideze”

La rândul său, Marcel Petrușan, candidatul PAS la funcția de primar al orașului Hâncești a scris pe pagina sa de facebook că acuzațiile sunt nefondate. „Exista momente când se simte apropierea căderii. Omul e speriat de propriul eșec și este furios și incapabil să se organizeze pentru ceva concret. El simte că pierde și atunci recurge la minciună și calomnie. Azi așa procedează A. Botnari, care vine cu învinuiri nefondate, aberante și ticăloase. Îl invit pe acesta să mi se alăture, poate găsim împreună banii pe care i-a visat și îi distribuim pentru o casă de copii sau un azil de bătrâni”, a scris Petrușan (ZdG a publicat mesajul acestuia original, fără a interveni).

„Dl Botnari este un mincinos cronic. Poliția a venit și a fost sesizată la 112, nu de Botnari personal. Noi monitorizăm cum ei aduc oamenii la secțiile de vot ordonat. Îi filmăm și-i fotografiem, ceea ce pe ei îi deranjează. În felul ăsta ei au încercat să ne intimideze și să ne îndepărteze de lângă secțiile de vot, ca noi să nu putem monitoriza. Noi stăm în mașini, pur și simplu îi fotografiem și-i filmăm. Am un dosar întreg pe mașinile lor. Poliția poate să confirme. Ei au încercat să ne intimideze. Poliția a constatat că nu am încălcat nimic. Noi stăm la distanță și monitorizăm adusul oamenilor și dacă vedem ceva suspect, fotografiem, filmăm și dăm mai departe. Ei sunt deranjați că nu pot corupe alegătorii și că nu pot târâi ordonat oamenii la secția de vot. Sunt niște mincinoși ordinari”, a punctat Petrușan, pentru ZdG.

Soția candidatului: „Dovezi că noi am dat bani sau că m-a prins de mână – astea sunt minciuni cronice

Sursa foto: Diana Petrușan

ZdG a discutat și cu Diana Petrușan, soția candidatului PAS la funcția de primar de Hâncești. Aceasta a declarat pentru ZdG că, într-adevăr, ea s-a aflat într-un automobil lângă o secție de votare, dar cu scopul de a urmări dacă Alexandru Botnari aduce alegători în mod organizat. „Tot ce-i posibil că eram într-o mașină. După experiența de acum patru ani, când ei au dus oamenii la votare organizat, de data asta am pus câte o mașină la fiecare secție de votare. Dar oamenii nu făceau nimic. Pur și simplu, îi monitorizau pe ei. Atât. Avem fotografiile cum ei aduceau oameni și i-am filmat. Și sesizări am depus la poliție. Atât. Dovezi că noi am dat bani sau că m-a prins de mână – astea sunt minciuni cronice. Este aberant, nu a fost nimeni în mașină la noi”. Soția candidatului susține că automobilele au fost parcate la intrările de la fiecare secție de votare, la o distanță mai mare de 100 de metri de secția de votare, în conformitate cu legea.

La Hâncești, pentru funcția de primar al capitalei candidează nouă persoane după ce candidații Partidului „Șansă” au fost excluși din cursa electorală. Până la ora 17.00, la Hâncești au votat 34% din numărul persoanelor cu drept de vot.

UPDATE:

Diana Petrușan, soția candidatului PAS, Marcel Petrușan, a trimis Ziarului de Gardă câteva înregistrări video, în care, potrivit ei, ar fi alegători aduși organizat la vot de către susținătorii lui Alexandru Botnari, candidatul PDCM la funcția de primar la Hîncești.