Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gheorghe Petic anunță că va…

Gheorghe Petic anunță că va candida pe listele Platformei DA la funcția de deputat la anticipatele din 11 iulie

Fostul angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Gheorghe Petic anunță luni, 24 mai, că va candida pe listele Platformei DA la funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Într-o postare pe Facebook, Petic a scris că a acceptat propunerea venită din partea Platformei DA de a candida la funcția de deputat.

Astazi mi-a fost propus să candidez la alegerile parlamentare din partea Partidului Platforma Demnitate si Adevăr. Înafară de contactul cu reprezentanții structurilor de forță, am mai fost onorat de asemenea ca să fiu responsabil și de comunicarea și contactul cu conaționalii noștri ce muncesc în străinătate. (…) Pe perioada electorală să nu vă gândiți că uit de voi corupților. Ba dimpotrivă, va sari colb din cefele voastre. (…)”, scrie Petic pe Facebook.

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că urmează să depună listele la CEC pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Gheorghe Petic s-a făcut remarcat prin declarații dure referitoare la contrabandă în care ar fi fost implicați apropiați ai fostei guvernări, inclusiv factori de decizie din Poliția de Frontieră.

Ulterior, fiind liderul organizației teritoriale a Platformei DA, fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a fost reținut, la 12 octombrie 2018, după ce la Numărul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni care a cerut ajutor și intervenția poliției.

Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu. Ulterior, la 20 martie 2019, Gheorghe Petic a fost condamnat de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol.

În tot acest răstimp, de la reținerea sa, Petic a negat acuzațiile care i se aduc, menționând că i-a fost intentat un dosar politic.

După nouă luni de arest, la 19 iulie 2019, completul de judecată de la CA Chișinău a decis rejudecarea dosarului lui Petic în prima instanță, eliberându-l din arest pe fostul polițist de frontieră.

Vineri, 21 mai, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat primii șase concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Pentru ei începe campania electorală.

Lista primilor șase concurenți electorali înregistrați de CEC:

  1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
  2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
  3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
  4. Partidul Politic „Șor”;
  5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
  6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor; 

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.