Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon înclină spre anticipate: „Dacă…

Dodon înclină spre anticipate: „Dacă mai pleacă 2-3 deputați din coaliția majoritară, mai bine să dizolvăm acest Parlament”

În contextul în care în ultima perioadă mai mulți deputați au părăsit Partidul Democrat și au aderat la fracțiunea partidului „Șor”, dar și la grupul parlamentar „Pro Moldova”, președintele Igor Dodon spune că decât „așa Parlament”, mai bine ca acesta să fie dizolvat. Șeful statului mai precizează că în circumstanțele în care majoritatea va rămâne cu mai puțin de 50 de mandate, urmează a fi pus în discuție subiectul cu privire la rămânea sau nu în funcție a Guvernului condus de Ion Chicu.

„Parlamentul se transformă, și nu vreau să supăr pe nimeni, dar așa Parlament deja își pierde credibilitatea. Dacă mai pleacă 2-3 deputați din coaliția majoritară, mai bine să dizolvăm acest Parlament. Ideal ar fi ca odată cu alegerile prezidențiale, să fie și alegeri parlamentare anticipate”, a spus Igor Dodon.

Recent, deputatul socialist Vasile Bolea a depus marți, 19 mai, o sesizare la Curtea Constituțională (CC) pentru a afla dacă este posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate în aceeași zi cu cele prezidențiale.

Întrebat cât va mai dura majoritatea parlamentară dintre socialiști și democrați, Dodon a spus că această majoritate ar mai putea funcționa încă câteva săptămâni sau luni.

Cât ține despre activitatea guvernului, președintele este de opinia că acesta reușește să facă față acestei pandemii.

„Dacă vor fi mai puțin de 50 de mandate, ne vom convoca cu Zinaida Greceanîi și Ion Chicu și vom decide dacă acest Guvern are sens să activeze mai departe. Alt Guvern nu cred că va fi atât de simplu de numit în această situație. În Parlament e haos și nu cred că dreapta o să riște să meargă cu Plahotniuc și să numească un alt Guvern”, a declarat Dodon.

În ultima perioadă, mai mulți democrați au plecat din partid. Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au aderat la Partidul „Șor”, iar alți 10 au ales grupul parlamentar „Pro Moldova”.