Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon către conducătorii instituțiilor de…

Dodon către conducătorii instituțiilor de stat: „Mai bine demisionați, nu trebuie să fiți complicii uzurpatorilor”

Igor Dodon face apel către funcţionarii publici, colaboratorii structurilor de forţă şi militare, să lanseze procesul de transmitere paşnică a puterii iar în fiecare minister, departament, agenţie, să fie luate decizii de recunoaştere a noului Guvern. Totodată, acesta recomandă angajaţilor din instituţiile de stat ca mai bine să „demisioneze decât să fie complicii uzurpatorilor”.

Partidul Democrat și reprezentanții săi nu mai au dreptul să se numească guvernare. Cei trei ani de guvernare distructivă a democraților s-au finalizat! Republica Moldova nu va mai fi așa cum a fost pînă la 8 iunie 2019. Sunt convins că cetățenii noștri nu vor permite PDM să guverneze țara și mai departe. Ba mai mult, și democrații înțeleg acest lucru, cu excepția conducerii partidului care, nu se știe de ce, continuă să-și facă iluzii, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Dodon a adresat un mesaj tuturor angajaților publici cerându-le să recunoască noul guvern al Maiei Sandu, garantând că nimeni nu îi va pedepsi pentru aceasta.

În fiecare minister, departament, agenție, luați decizii de recunoaștere a noului Guvern și declarați public despre aceasta. Vă garantez că nimeni nu vă va pedepsi pentru aceasta! De asemenea, mă adresez către conducătorii instituțiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori și judecători, inclusiv celor de la Curtea Constituțională: pe mulți vă cunosc personal și sunt convins că printre dumneavoastră sunt persoane oneste și corecte. Mai bine demisionați, nu trebuie să fiți complicii uzurpatorilor! susţine Dodon.

Dodon subliniază că minoritatea nu trebuie să conducă majoritatea şi că atât în interiorul Republicii Moldova, cât şi în exterior, este exprimată deja o susţinere clară pentru noul Parlament şi Guvern. Totodată, acesta accentuează faptul că noua guvernare este susţinută şi pe plan internaţional.

Mesajul lui Igor Dodon vine pe fundalul unor declarații de susținere din partea unor lideri locali si regionali pentru noul guvern, dar si de sprijinul arătat guvernului Pavel Filip.

Citeşte şi: