Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șefii SIS și CNA…

DOC Șefii SIS și CNA au fost decorați de președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu grad special de general

Directorul Serviciul de Informații și Securitate (SIS) Alexandr Esaulenco, directorul-adjunct al SIS, Artur Gumeniuc și directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea au fost decorați de președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu gradul special de general-maior.

Un decret în acest sens a fost deja semnat de șeful statului Igor Dodon.

Informația a fost confirmată de către șefa secției protocol și comunicare a Aparatului Președintelui.

Decorarea conducerii celor două instituții, CNA și SIS, vine în contextul în care în R. Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile în legătură cu răspândirea infecției de Covid-19.

Documentul decretului semnat de președintele Dodon a fost publicat pe Faceboook de către primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Ruslan Flocea

Ruslan Flocea, care până acum a deținut gradul special de colonel, a fost numit director la CNA prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 104 din 31 iulie 2019, în urma votului majorităţii deputaţilor aleşi. Până a fi numit șef la CNA a deținut functia de secretar general al Presedintiei Republicii Moldova.

Alexandru Esaulenco

Din funcția de director-adjunct al SIS, în iunie 2019, Alexandru Esaulenco este numit în funcția de director al SIS, iar în funcția deținută de Esaulenco anterior a venit Artur Gumeniuc. Din 2017 până în 2019 a fost consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.