Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Lista candidaţilor PCRM în…

DOC Lista candidaţilor PCRM în circumscripţia națională la funcţia de deputat în Parlament

În cadrul ședinței din 2 ianuarie 2019, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat primii concurenți electorali în circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Printre aceștia se numără și Partidul Comuniștilor din Moldova (PCRM), care merge la alegerile  din februarie cu o listă de 41 de candidați. 

Astfel, primul pe lista comuniștilor este liderul partidului, Vladimir Voronin. Acesta este urmat de Tatiana Babin și Elena Bodnarenco. Oleg Reidman este al 32-lea pe listă, iar Inna Șupac se află pe listă în dreptul numărului 37.

La ședința din 2 ianuarie au mai fost înregistrate

  • Partidul Democrat din Moldova (cu 53 de candidați);
  • Partidul Politic “Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (cu 54 de candidați).
  • Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” (cu  54 de candidați). 

De asemenea, CEC a înregistrat simbolurile electorale pentru imprimare în buletinele de vot, a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ și persoanele responsabile de finanţe (trezorierii) ai respectivilor concurenți electorali.

Parlamentul a decis pe 27 iulie 2018, în ședință plenară ca alegerile parlamentare să fie organizate pe 24 februarie 2019. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a prezentat atunci proiectul de hotărâre deputaților, pentru care și-au dat votul majoritatea celor prezenți în sală.